Relatiecounselling

relatie counsellingRelatiecounselling houdt voor mij in dat ik met jou als cliënt op pad ga, om jouw weg te zoeken in jezelf, in relatie tot je omgeving en het probleem waar je tegenaanloopt.
Dit kan een probleem zijn in relatie met jezelf, je partner, je kinderen, je baas, je ouders, broer, zus, vriend(in), kortom: iedereen waar je een relatie mee hebt.
Een vereiste voor counselling is het opbouwen van een vertrouwensband, zonder vertrouwen heeft counsellen geen zin. Het is dus belangrijk dat jij je veilig bij mij en in mijn praktijk voelt. Vandaar dat je ook een afspraak kunt maken voor een intake-gesprek, waarbij jij en ik kennis met elkaar kunnen maken en kunnen kijken en voelen of het klikt tussen ons.
Naast vertrouwen is respect voor mij als counsellor ook heel belangrijk, respect voor jou als mens, een mens wat het recht heeft om zelf beslissingen te nemen. Ik zal je daarin begeleiden als je dat nodig hebt. Ik respecteer jou in jou 'zijn' van elk moment dat je hier bent.
Ik zal nooit oordelen of veroordelen.
Wat ik ook erg belangrijk vind om je te vertellen is dat ik geheimhoudingsplicht heb.
Door gesprekken en oefeningen probeer ik jou inzicht in jezelf te geven, in je gedragingen, je gedachten- en gevoelswereld. Counselling houdt verandering in. Verandering in het probleem waar jij nu mee zit, verandering om je leven voor jou zo aantrekkelijk, prettig en leefbaar mogelijk te maken. Balans vinden in jezelf, in je denken, voelen en gedrag is heel belangrijk en maakt je een completer mens. Je gaat leren manager/ baas van je eigen problemen te worden en je gaat de regie/touwtjes weer zelf in handen nemen. Wanneer eenmaal duidelijk is welke richting je op wilt, hoe jij je wilt voelen, hoe je wilt denken en hoe je je wilt gedragen, dan gaan we brainstormen over jou probleem, doelstellingen opstellen en van daar uit gaan we een actieplan opstellen.
Mocht je meer informatie willen omtrent counselling of relatiecounselling, dan kun je altijd nog even kijken op de volgende site: www.counsellingnet.nl
Relatiecounselling wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars.